Ürgüp Anadolu İmam Hatip Lisesi


Vizyon: Türk Milli Eğitimin amaçları ve ilkeleri doğrultusunda bireyler yetiştirmek...

Misyon: Günümüz modern toplumunda bireysel ve toplumsal olarak sorumluluklarını gerektiği gibi yerine getirebilen; kendini gerçekleştirmiş, doğasında var olan gizli güçlerini olabildiğince geliştirmiş, bedensel, zihinsel, sosyal, psikolojik ve ahlaki yönlerden gelişebilen; bütüncül bir kişilik gelişimini gereğince başarabilen mutlu, sağlıklı ve erdemli bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: Şevval GÜVEN 12 Mart Hakkın Sesi Mehmet Akif konulu kompozisyon yarışması ilçe 1.liği Eray SAĞLAM Genç Hatipler Mimberde Hutbe okuma yarışmasında il 2.liği Mustafa USTA Genç Sada Kuranı Kerim güzel okuma yarışmasında il 5.liği Emircan ÇELEBİ Genç Bilalller Ezan okuma yarışmasında il 5.liği Dilara KÖRLÜ "Hayatın Anlamı Kitap" projesi kapsamında ilçe birinciliği.

Saatler: 08.30 - 15.50
Isınma: Kalorifer (Doğalgaz)
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Öğrencilerimiz ile sınıflar arası halı saha müsabakaları aylık periyodik şekilde yapılmaktadır. bireysel ve takım halinde masa tenisi turnuvası yapılmaktadır. Öğrencilerimizle sağlıklı yaşam için doğa yürüyüşü, vadi gezileri yapılmaktadır. Sınıflar kendi istekleri sınıf öğretmenleri ile kahvaltı etkinliği programı yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz öğretmen ve öğrencileri 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına katılımı onaylanmıştır. Okulumuz öğrencileri TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Aracı yarışmasına katılımına hak kazanmışlardır.
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışması 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına Katılımı

Telefon - (0384)3416242 (0384)3413663

Belgegeçer - (384) 341 6242

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://urgupihl.meb.k12.tr

Adres - Okul Adresi / Cumhuriyet Mahallesi Yesari Efendi Sok. No1 Ürgüp Pazarı Karşısı 50400 Ürgüp / Nevşehir ///// Pansiyon Adresi/Cumhuriyet Mahallesi / Mahmut Baltacı Caddesi /Mustafa Güzelgöz Sokak No17 Ürgüp / NEVŞEHİR

Öğretmen :17
Öğrenci :95
Derslik :12
Konferans Salonu :2
Çok Amaçlı Salon :2
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1755
Yemekhane :2
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal (Tekli)

Yerleşim Yeri - Ürgüp şehir merkezi

Adres - Okul Adresi / Cumhuriyet Mahallesi Yesari Efendi Sok. No1 Ürgüp Pazarı Karşısı 50400 Ürgüp / Nevşehir ///// Pansiyon Adresi/Cumhuriyet Mahallesi / Mahmut Baltacı Caddesi /Mustafa Güzelgöz Sokak No17 Ürgüp / NEVŞEHİR

Ulaşım Nevşehirden her 15 dakikada bir minibüsler hareket etmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 20 km, duble yol olup yaklaşık 15-20 dakika sürmektedir.