“Kur’an’ın Genç Muhafızları” HAFIZLIK, “Genç Sada” KUR´AN-I KERİM´İ GÜZEL OKUMA VE “Genç Bilaller” EZAN OKUMA Yarışması

03.03.2017 3238

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen İmam Hatip Liseleri Erkek Öğrencileri arasında Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık, “Genç Sada” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve “Genç Bilaller” Ezan Okuma yarışması düzenlenmiştir. Okulumuz koordinatörlüğünde Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Ürgüp Belediye Başkan Vekili Ali ŞAHİN, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat DİLDÖKEN, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş ÖZDEMİR, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet BERK, Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz CEYLAN, Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı DÜNDAR, Ürgüp İlçe Emniyet Müdürü Baki YILMAZ, İlçe Müftüsü Abdül Muhammed ÇINAR, kurum amirleri, Ürgüp Halkı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yarışma seçici kurulu Ürgüp İlçe Müftüsü Abdül Muhammed ÇINAR’ın başkanlığında, Nevşehir İl Müftü Yardımcısı Ahmet ÖZVARİNLİ, Nevşehir Vaizi Ömer Faruk YETİM, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri İshak TEK, Abdulkadir YILMAZ, İsa KARATAŞ ve İbrahim ÖZCAN’dan oluşmuştur. Yarışmaya Hafızlık kategorisinde 4, Kur’an-ı Kerim kategorisinde 7 ve Ezan kategorisinde 7 olmak üzere toplam 18 öğrenci yarışmıştır. Yarışma Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamış, Okulumuz Meslek Dersleri Öğretmeni İlter AVCI’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etmiştir. Açılış konuşması Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR tarafından yapılmıştır. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR konuşmasında “Kur’an-ı Kerim’in hayatımızda önemi ve yerini belirtmiş, 1000 aydan hayırlı olan Kadir Gecesinde inen bu kitabı hayatımıza tatbik etmemiz gerektiğini” belirtmiştir. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR: “Yarışmaya katılan her öğrencimiz birbirinden değerlidir,bu yarışmanın sonunda kaybeden olmayacak, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi birinci kabul ediyor , buradaki amaç Kur’an-ı Kerimi güzel okumanın yaşamanın önemli olduğunu vurgulamaktır, bu tür etkinliklerle İmam hatip gençliği daha nitelikli, daha donanımlı ve manevi değerlerle kuşanmış olacaktır’ dedi. Sayın DEMİR,  Bu programda bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ’a, İlçe Kaymakamına, Ürgüp Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Müftümüze, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, ayrıca programda emeği geçen tüm okul müdürlerimize, değerli öğretmenlerimize teşekkürlerini ileterek öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik etti. Daha sonra sırasıyla “Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık, “Genç Sada” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve “Genç Bilaller” Ezan Okuma yarışmaları yapılmıştır.  Program esnasında Okulumuz Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan “Benim Adım Öğretmen” ve “Sünnet’i Seniyye” sinevizyonları izletilmiştir. Program sonunda okulumuz 9/A Sınıfı öğrencisi Emircan ÇELEBİ, “Özledim Rasulu” ilahisini söylemiş, akabinde 9/A sınıfı öğrencisi Hatice ÖZCAN “SAKARYA” şiirini okumuştur. Program ödül töreni ile sona ermiştir. Yarışma sonucuna göre her kategoride ayrı ayrı olmak üzere 1. olan öğrencilere çeyrek altın, 2. olan öğrencilere 150 TL, 3. olan öğrencilere 100 TL, diğer öğrencilere 50 TL ödül verilmiştir. Ayrıca Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YILDIZ 1. Olan öğrencilere çeyrek altın, 2. ve 3. Olan öğrencilere 100’er TL ödül verilmiştir. Öğrencilere ödülleri Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Ürgüp Belediye Başkan Vekili Ali ŞAHİN, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Nevşehir İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK ve Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş ÖZDEMİR tarafından verilmiştir. Hafızlık dalında ödül töreninde dereceye giren öğrenciler ödüllerini veren Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, ödül verdiği öğrencilerle bire bir ilgilenerek onlardan birer Aşr-ı Şerif dinlemiştir. Yarışma sonucuna göre aşağıdaki öğrenciler dereceye girmişlerdir. Öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

KUR’AN’IN GENÇ MUHAFIZLARI HAFIZLIK YARIŞMASI

S.NO   ADI SOYADI                        OKULU                                                      PUANI

1          RIDVAN DURAN                  Avanos Anadolu İmam Hatip Lisesi             90.20

2          KAMİL KOÇ                         Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi           84.70