I. Dönem Sonu Vizyon Belgesi Faaliyet Raporu

2018- 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÜRGÜP ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

KALİTE TAKİP SİSTEMİ (VİZYON BELGESİ)  İZLEME RAPORU

KTS Birinci dönem süresince gerçekleştirilen faaliyetler yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı. Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ile istişare edilerek dönem sonu “Vizyon Belgesi İzleme Raporu” hazırlanmıştır. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Eylül-Ekim-Kasım-Aralık aylarını kapsayan İmam Hatip Liselerinde kaliteyi yükseltmeyi hedefleyen “Kalite Takip Sistemi Vizyon Belgesi İzleme Raporu” hazırlandı. 1.Dönemde okulumuzda yapılan çalışmaları şöyle sıralayabiliriz:

EYLÜL AYI FAALİYETLERİ

1.  Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan Vizyon Belgesi Çerçeve Programı incelendi.

2. Öğretmenlerin, Okul Aile Birliği üyelerinin,  Okul Öğrenci temsilcisinin de görüşleri alınarak uygun görülen faaliyetler tespit edilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi.

3. İmam Hatip Ortaokullarından ve İmam Hatip Liselerinden sorumlu Şube müdürünün başkanlığında İlçede bulunan tüm İmam Hatip Ortaokulları ve İmam Hatip Liselerinin müdürlerinin katılımıyla komisyon kuruldu ve Okluların belirledikleri faaliyetler tek tek incelendi tüm okulların ortak teklifi belirlendi. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Kalite takip sistemi ilçe Faaliyet Planı hazırlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi. Ekim Ayı itibariyle İlden gelen faaliyet planı okulumuzda uygulanmaya başlandı.

EKİM AYI FAALİYETLERİ

1.            Okul koridorunda “Türk Büyükleri ve İslam Âlimleri ”panosu oluşturulmuştur.

2.            Okulda yaşana sorunlar ve çözümüne yönelik beyin fırtınası yapılmıştır.

3.            Okulun ilk haftasında 9. Sınıflara yönelik oryantasyon çalışması yapılmıştır.

4.            Hatim programı düzenlenmiştir.

5.            Okulumuz öğretmenlerimize yönelik geleneksel hale getirdiğimiz iki haftada bir kahvaltı etkinliği düzenlenmiştir.

6.            Öğrencilere yönelik hazır bulunuşluk sınavı yapılarak öğrencilerin durumuna göre gerekli önlemler alınmıştır.

KASIM AYI FAALİYETLERİ

1.            Veli kabul mekanı oluşturulmuştur.

2.        e-okul, mebbis, e-kurs, mebdes, dinogretimi.gov.tr, EBA uygulamaları, dinogretimiokullar.meb.gov.tr vb. elektronik ortamların tanınması ve içeriği incelenmiştir.

3.           Okul koridorunda Hüs-ü hat ve ebru sergisi açılmıştır.

4.           Kuran-ı Kerimde hayat ölçüleri 40 ayet etkinliği düzenlenmiştir.

5.           Okul müdürümüz, öğretmenlerimizin eğitim içeriklerini değerlendirmek amacıyla sınıflarını ziyaret etmiştir.

6.           Pansiyon öğrencilerimize yönelik geleneksel hale getirdiğimiz iki haftada bir çiğ köfte etkinliği düzenlenmiştir.

ARALIK AYI FAALİYETLERİ

1.             Okulumuz koridorlarında okuma köşeleri oluşturulmuştur.

2.          Okuldaki öğretmenlerin ve yöneticilerin farklı ortamlarda bir araya gelmesine imkân veren sosyal-kültürel ve sportif etkinlikler kapsamında öğretmenlerimize yönelik “Öğretmenler Günü” programı düzenlenmiştir.

3.           "Öğretmen ve idarecilerimiz Öğrenci ailelerini ziyaretleri devam etmektedir.

4.            Okulumuz öğrencileri arasında 40 ayet yarışması yapılmıştır.

5.            Okulumuz öğrencileri arasında genç fikirler münazara etkinliği düzenlenmiştir.

6.            Okulumuz pansiyonunda kalan öğrencilere yönelik geleneksel hale getirdiğimiz mangal etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.

7.             Öğrencilerin dilek ve isteklerini okul yönetimine rahat iletebilmeleri için dilek-istek kutusunun oluşturulmuştur.

DEĞERLENDİRME:

2018-2019 Ekim-Kasım-Aralık aylarını kapsayan Kalite Takip Sistemi Vizyon Belgesinde yer alan etkinliklerden her biri gerçekleştirilmiş olup İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından da kabul edilmiştir.