Eğitimci-Yazar Alişan KAPAKLIKAYA Ürgüp´te Sevenleriyle Buluştu.

30.11.2017 324

’Yeni Güne Merhaba’’ programında anlattığı siyah pantolon anısı ile herkese duygu dolu anlar yaşatan Eğitimci-Yazar Alişan KAPAKLIKAYA Ürgüp Kaymakamlığınca “Hayatın Anlamı Kitap” Projesi kapsamında 29.11.2017 Çarşamba günü Ürgüplü sevenleriyle buluştu. Ürgüp Kaymakamlığının destekleriyle, Ürgüp İlçe Millli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ve okulumuz koordinatörlüğünde gerçekleşen “Yazar-Okur” buluşması kapsamında Eğitimci Yazar Alişan KAPAKLIKAYA, 10:30’da öğrencilere “Öğrenmeyi Öğrenme”, 15:30’da öğretmenlere “İlham Veren Öğretmen”, 18:00’da ise velilere yönelik “Aile İçi İletişim” isimli toplam 3 konferans vermiştir.

İlk seansta öğrencilere yönelik olarak ´Öğrenmeyi Öğreniyorum´ konulu konferansında öğrencilerin bilgiye en kısa yoldan ulaşmaları için öğrenme tekniklerini anlatan KAPAKLIKAYA, sinevizyon eşliğinde öğrencilerin motivasyonunu arttırıcı görsel sunumlar yaparak, öğrenmenin etkili yollarını gösterdi.

İkinci seansta ise öğretmenlere yönelik olarak verdiği ´İlham Veren Öğretmen´ konulu konferansta Eğitimci-Yazar, öğretmenlerin öğrencilere bilgiyi nasıl aktarması gerektiğini ve dersin nasıl keyifli bir hale getirildiğini kendine özgün anlatımıyla aktardı. ALİŞAN KAPAKLIKAYA, sunumlarının tümünde kendi hayatından esprili örnekler anlatarak ve rahat anlatımı ile salondaki dinleyenleri kahkahaya boğdu. KAPAKLIKAYA, sinevizyon eşliğinde öğrenme stilleri, hafıza gücü, öğrenmeyi öğrenme, kolay ve kalıcı öğrenip hiç unutmama gibi eğitim yolları hakkında öğretmenlere çok faydalı bilgiler verdi.

Son olarak öğrenci velilerimiz ve halkımızın katıldığı Aile İçi İletişim adlı seminerinde farklı örneklemeleri ve deneyimleriyle izleyiciler arasında bire bir bağlantı kuran eğitimci yazar, NLP Uzmanı Sayın Alişan KAPAKLIKAYA “Olumlu ve Özgüvenli Çocuklar Yetiştirmek” hakkında konferans vererek, algı ve perspektif güçlendirici yönüyle gerçek anlamda farkındalık yarattı. Kendi deyimiyle “Dinleyenlerin Yüreklerine Misafir Olan” Alişan KAPAKLIKAYA, an oldu salonu gözyaşlarına boğdu; an oldu kahkaha seslerine. Verilen bölüm arasında katılımcıların yoğun ilgisi uzun kitap imza kuyruklarına neden oldu. Program sonunda günün anısına Alişan KAPAKLIKAYA‘ya hediye veren Sayın Kaymakamımız Mehmet MARAŞLI “Bizleri kırmayarak ilçemize teşrif eden Alişan KAPAKLIKAYA´ya , ilgi ve katılımlarından dolayı öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve saygıdeğer Ürgüp Halkına , programın hazırlanması ve sunulmasına katkı sağlayan herkese teşekkür eder, saygılar sunarım.” dedi

06-12-2017